Џабаров: САД шире зону операција на југу Сирије

29-07-2016 11:59:43 | | / vostok.rs |


Намера Сједињених Америчких Држава да прошире зону својих операција на југу Сирије у вези је са хуманитарном операцијом која је почела 28. јула у граду Алепу, изјавио је први заменик председника међународног комитета Савета федерације Владимир Џабаров за лист „Известија“.

Раније је јављено да Русија и Влада Сирије започињу велику хуманитарну операцију у Алепу. Министар одбране Русије изјавио је да ће за излаз из града бити отворена три коридора за цивиле, један за војнике који желе да се предају и један за војнике са оружјем и техником.

Џабаров је изјавио да сиријска војска планира чишћење Алепа и да се договорила са Русијом о организацији хуманитарних коридора да не би настрадали цивили и они који не желе да учествују у борбама.

„После изласка становника и бораца који желе да положе оружје, почеће чишћење града. Након тога ће се ауторитет Русије у региону вишеструко повећати. Очигледно је да се Американци боје да не заостану и зато покушавају да се представе као једна од водећих снага у сиријском сукобу. Осим тога, њима је и даље главни циљ рушење Асада. И зато ће САД покушати да створе (у јужним областима Сирије) ново бојиште на којем ће они преовладавати“, цитира лист речи Џабарова.