Француски посланик: Нисам Путинова марионета, тужићу колегу

04-08-2016 08:08:29 | | / vostok.rs |


Посланик Народне скупштине Француске Тијери Маријани, представник десно оријентисане партије Републиканци, покренуће судски поступак против посланика Алексиса Башле из редова социјалиста, који је на свом твитер налогу за групу француских парламентараца који су посетили Крим написао да су „Путинове марионете“.

Маријани је изјавио за Спутњик да је већ предузео кораке како би ова ситуација била решена судским путем и додао да је највећи проблем Твитера то што је ова мрежа постала место где људи могу без одговорности да оптужују недужне.

„Ми смо већ уморни од неколико оптужби за које Башле нема доказе. Он је посланик, и морао би да буде свестан своје одговорности. Његове изјаве су неприхватљиве“, рекао је он.

На констатацију да ово није први случај, и да су критике Алексиса Башлеа на рачун Маријанија већ постале традиција, без обзира на промену атмосфере и општих ставова према Русији, посланик француске скупштине за свог колегу каже:

„Он је посебан јер представља лево крило левих снага. Надам се да ће суд донети одлуку још пре него што Башле изгуби на изборима. Он је део онога што ја зовем ’ангажованим глумцима у представи‘, али мислим да ће он убрзо напустити парламент“, истиче француски политичар.

С друге стране, Маријани говори да десно оријентисане колеге нису осудиле њихову посету Криму и додаје да чак ни Ален Жипе није реаговао.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут