Обама: Русија подржава режим убица, конкретно Асада

05-08-2016 10:39:52 | | / vostok.rs |


Председник САД Барак Обама изјавио је да није сигуран да може да верује Русији у Сирији, али да ће са руском страном ипак покушати да дође до примирја у тој земљи.

„Нисам сигуран да можемо да верујемо Русији и Владимиру Путину, зато треба да проверимо да ли можемо да дођемо до правог прекида борбених акција који може да обухвати прекид ваздушног бомбардовања, погибије цивила и уништавања које изазива режим Башара ел Асада“, рекао је Обама.

Према речима америчког лидера алтернатива прекиду ватре је прави грађански рат.

„Јасно говоримо да је Русија показала вољу да подржи режим убица и конкретно Асада, који је уништио своју земљу само да би остао на власти“, додао је он.

Обама је нагласио да су кршења прекида борбених акција порасла до таквог степена да се прекид једва одржава, посебно у северозападном делу земље.

„Треба да проверимо да ли можемо да дођемо до нечега што можемо да задржимо. Ако не, Русија ће јасно показати да је неодговорно лице на међународној арени које подржава режим убица. Русија ће на то морати да одговори у међународној арени“, закључио је амерички председник.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут