Николић: Србија спремна да сарађује са САД

06-08-2016 09:53:28 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић упутио је рођенданску честитку председнику САД Бараку Обами, уз поруку да је Србија спремна да сарађује са Сједињеним Америчким Државама на даљем јачању мира и стабилности у региону Западног Балкана и у Европи, саопштила је данас прес-служба председника за сарадњу са медијима.

У честитки се наводи:

„Поштовани господине председниче,

Поводом Вашег рођендана примите моје најсрдачније честитке и најбоље жеље. Желим Вам добро здравље, личну срећу и успех у обављању Ваше одговорне дужности председника Сједињених Америчких Држава.

Са задовољством могу да констатујем да су односи између Републике Србије и Сједињених Америчких Држава у успону, чему сте и Ви, господине председниче, дали свој велики допринос.

Уверен сам да ће наше две пријатељске државе наставити да продубљују билатералну сарадњу на основама заједничких вредности и у духу узајамног разумевања. Србија је, будите уверени, спремна да учвршћује пријатељство између наших народа и да свестрану сарадњу између наших земаља проширује и продубљује у свим областима од заједничког интереса. Посебно бих желео да нагласим да високо ценимо и подршку и помоћ Ваше земље у процесу европских интеграција Србије.

Србија је спремна да сарађује са Сједињеним Државама на даљем јачању мира и стабилности у региону Западног Балкана и у Европи, као и у заједничком супротстављању претњама савременим цивилизацијским тековинама, као што су тероризам и екстремизам у свим појавним облицима.

Желећи још једном Вама и Вашој породици пуно здравља и среће у личном животу, примите, господине председниче, изразе мог најдубљег поштовања.“