Кључеви Нишке тврђаве у рукама волонтера Нишвила

07-08-2016 08:47:39 | | / vostok.rs |


На нишавском кеју у амфитеатру код споменика Шабану Бајрамовићу одржана је волонтерска прозивка овогодишњег Нишвил џез фестивала, чиме је званично отпочело волонтирање на фестивалу.

Нишвил је ове године ангажовао 300 волонтера који долазе из градова Србије, региона, као и великог броја других земаља. Они ће бити распоређени у 12 сектора. За овогодишњи конкурс је владало велико интересовање волонтера, за једну волонтерску акредитацију конкурисало је чак троје.

На прозивци је представљен волонтерски тим који је први стигао на Нишвил. Програм је почео обраћањем координаторке волонтерског тима Тијане Цветановић:

„Желимо да вам Нишвил пружи квалитетан волонтерски програм, да стекнете нека нова искуства, да упознате неке нове људе. Ви сте наша највећа подршка, добро дошли на Нишвил!“

Волонтерима се обратио и идејни творац и покретач волонтерског програма Нишвил џез фестивала Марјан Доца Цветковић: „Задовољство ми је што видим да је ова прича успела и да данас иза Нишвила стоји оволика млада снага. Почели смо 2010. године, а сада смо већ препознатљиви бренд о коме се прича и који служи за пример.

Доживите ово волонтирање као прилику да постанете одговорнији и солидарнији, а ово је свакако и феномен културне едукације.“

Волонтерски програм је отворио градски већник за омладину Бранислав Качар: „Радује ме што сам данас овде и што могу да вас поздравим у име града. Добро дошли у Ниш и ово ће сигурно бити прилика да ваше биографије буду богатије, а то ће вам сигурно бити од користи у наредном периоду. Ми смо поносни што оваква прича живи у нашем граду.“

Након првих договора и обраћања са нишавског кеја је послата традиционална заједничка фотографија са заставом фестивала, а онда је поворка волонтера кренула до фестивалског простора, при чему су волонтери први освојили Нишку тврђаву која ће следеће недеље угостити водећа имена џез сцене и све љубитеље ове музике.