Асанж: За време Клинтонове преко Либије се дотурало оружје терористима у Сирији

07-08-2016 11:17:14 | | фото: © Peter Nicholls / Reuters/ vostok.rs |


Афшин Ратанси је разговарао са оснивачем Викиликса Џулијаном Асанжом о томе како недавно цурење "DNC" поште нема везе са Русијом. Такође је разговарао о томе какве су везе Хилари Клинтон са "Исламском државом", Саудијском Арабијом и Русијом?



Ево неких од проницљивих одредница Асанжа:

Клинтон, Саудијска Арабија и џихадисти

"Влада САД је у време када је Хилари Клинтон била задужена за спољну политику користила Либију као канал да се оружје дотура џихадистима у Сирији. То је доказано, не само по сировим материјалима, него и од стране истраживача у САД, од којих су неки извештаји објављени чак и у "Њујорк тајмсу".

"Пре свега Ла Фарж, гигантска транснационална компанија која је умешана у послове у Сирији. Постоји више од 350 преписки електронске поште "Ла Фаржа" у вези Сирије. Истраживање "Ле Монда" је открило да су они новцем плаћали "Исису" ангажовање, порезе, као и за њихове активности у појединим областима.

"Новац из "Ла Фаржа" је 2015. и 2016. ишао у фондације Клинтон. Заправо постоји дугорочна веза између "Ла Фаржа" и Клинтонове која је била члан управног одбора.

"Постоји опсежни однос између Хилари Клинтон и Саудијске Арабије, између фондације Клинтон и Саудијске Арабије. Саудијска Арабија је вероватно највећи појединачни донатор Клинтон фондације и могли сте видети политику Клинтонове о извозу оружја када је била државни секретар и када је фаворизовала Саудијску Арабију. "

Оптужбе Клинтонове да има блиске везе са Русијом

"Постоји много више података на снимљеном материјалу о везама Хилари Клинтон са Русијом, него што мислимо да има Доналд Трамп.

Хилари Клинтон је урадила добру стратегију како би направила везу између Трампа и Русије јер и сама има доста веза. Не постоји значајна веза између Трампа и Русије.

Постоје изузетно добро документовани докази када је Хилари Клинтон била државна секретарка. Људи, предузећа, владе, који су желели одлуку државног секретара у њихову корист, давали су велике донације фондацији Клинтон, а у неким другим случајевима су склапани послови са људима око Хилари Клинтон.

Један конкретан случај је одобрење државног секретара Клинтон да се прода 20 одсто САД-иранских права руској компанији како би се извозило у Русију. У то време, велика донација је учињена од стране руских интереса Клинтон фондацији."

Восток, РТ