Фереро од септембра планира реализацију инвестиције у Србији

28-06-2014 12:43:52 | | Тањуг/ capital.ba/ mojenovosti.com |

Представници компаније Фереро, најпознатијег италијанског произвођача чоколаде и кондиторских производа, предложили су јуче премијеру Србије Александру Вучићу да реализација инвестиције те компаније почне у септембру, што је предсједник Владе подржао.

Предсједник Владе Србије разговарао је јуче са представницима компаније Фереро о реализацији потписаног Меморандума о разумијевању који су Влада Србије и компанија Фереро потписали у фебруару ове године, саопштила је Канцеларија Владе за сарадњу са медијима.

Меморандумом је предвиђено да компанија Фереро покрене Центар за производњу љешника, а у току су интензивни разговори о реализацији овог пројекта.

Компанија Фереро је најпознатији италијански произвођач чоколаде и кондиторских производа, уједно и водећа компанија из овог сектора у свијету. Фереро Групу чине 73 компаније са 20 производних погона и запошљавају више од 30.000 радника.

Меморандумом је предвиђено успостављање Центра за производњу љешника на 1.000 хектара, а компанија Фереро осим заснивања сопствене производње љешника у Србији, планира и успостављање кооперантских односа са индивидуалним пољопривредним произвођачима на територији централне и јужне Србије.