МО Русије захвално Кини и Србији на подршци за хуманитарну операцију у Алепу

09-08-2016 12:50:06 | | / vostok.rs |


Након што се Министарство одбране Русије званично обратило војним ресорима САД и већини земаља Европе и Азије са позивом да се придруже напорима руске стране у извођењу хуманитарне операције у Алепу, почели су да стижу и конкретни предлози. Саопштено је да су Кина и Србија по први пут дале подршку руско-сиријској иницијативи.

„Осим одговора међународних хуманитарних организација, предложено је и конкретно учешће министарстава одбране једног броја земаља у достављању хуманитарне помоћи у Алеп“, саопштило је Министарство одбране Русије.

Ресор је изразио захвалност Кини и Србији које су прве дале подршку руско-сиријској иницијативи за спровођење хуманитарне операције.

„Очекујемо даље практичне кораке војних ресора тих држава у подршци руским напорима за пружање хуманитарне помоћи становништву Алепа“, наводи се у саопштењу.

Одмах након објављивања наређења о почетку хуманитарне операције, Министарство одбране Русије се званично обратило војним ресорима САД и већини држава Европе и Азије са предлогом да се придруже напорима руске стране.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут