Налазите се на страници > Почетна > Магазин > Култура > “Нушићијада 2016”

“Нушићијада 2016”

10-08-2016 05:41:43 | | / vostok.rs |

У Ивањици од 25. до 28. августа


Нушићијада је фестивал који се је прво одржавао у Ивањици од 1968. до 1972. године у организацији ивањичког Дома културе. Био је то фестивал филмске комедије, трајао је 6 дана, одржавао се у првој недељи септембра и привлачио културни свет тадашње Југославије. Памти се, како по културним садржајима, тако по доброј атмосфери, кафани и шали, јер је то био празник хумора и весеља. Пре седам година овај фестивал је поново угледао светлост дана.



Основни циљеви фестивала су богаћење културног живота заједнице, њено активирање, активирање младих и талентованих људи општине и региона и унапређивање туристичке понуде општине, региона и читаве земље.

Седми обновљени фестивал културе и забаве 'Нушићијада 2016', одржаће се у Ивањици од 25. до 28. августа.




“Дођите да заједно уживамо у изведбама Нушићевих комада, читамо Нушића на сваком кораку и уверимо се да нас он познаје боље од многих савременика. Дођите да уживамо у шансоњерском севдаху, класици и џезу, да се сатиремо од сатире и нушићевског хумора, учимо се лепоречју и парадирамо поред даноноћно отворених сцена. Дођите да се радујемо са најмлађим нушићевцима и заједно поставимо темељ за неке нове јубилеје”, каже се у поруци организатора.



И ове године Ивањица ће дисати духом Нушића, костимирани грађани ће малу варош претворити у велику сцену. Традиционалну утакмицу одиграће вечити ривали, а дечија сцена вратиће осмех на лице малишанима за које се спремају најлепша изненадјења на тругу испред градске поште.

Све је спремно, радујемо се новом виђењу у Ивањици, по седми, јубиларни пут.