САД победиле Србију, феноменалне партије Јокића и Теодосића

13-08-2016 08:26:21 | | / vostok.rs |

Кошаркаши Србије поражени су од селекције Сједињених Америчких Држава са 94:91, али су приказали заиста одличну партију против првог фаворита олимпијског турнира. Никола Јокић најефикаснији са 25 поена, Теодосић додао 18 кошева. Наредни противник нашег тима у Рију је Кина.


"Орлови" су скупо, веома скупо "продали кожу" самоувереним и помало надобудним Американцима, мучили их до самог краја. Толико, да је Богдановић имао шут за три који је могао меч да одведе у продужетак.

На жалост србских љубитеља кошарке, то се није догодило, па је наша репрезентација доживела трећи пораз на Олимпијским играма.

Након нешто слабијег старта (9:0), играчи селектора Ђорђевића су се "појавили" на мечу и почели да приказују своје кошаркашко умеће. То се одразило и на резултат, па су после десет минута Амери имали 12, на полувремену 9, а пред последњу деоницу десет поена предности.

У 4/4 неколико пута су Тео и друштво прилазили на пет поена минуса, али изабраници Кжижевског вешто одбијали те налете. Све до последњег минута.

Тада је Србија при резултату 94:91 имала два напада за продужетак, а последњи се завршио већ описаним промашајем Богдановића.

Оно што је обележило овај сусрет што се момака у црвеном тиче јесу спектакуларне партије Николе Јокића (25 поена, 6 скокова и 3 асистениције) и истинског лидера овог тима Милоша Теодосића са 18 кошева (4 тројке) уз 6 успешних додавања.

У америчком саставу истакли су се Ирвинг са 15 и Џорџ са 12, уз девет скокова.

Наредни меч Србија игра у уторак против Кине, и неопходна јој је победа за пласман у четвртфинале турнира.

РТС