Теодосић: Један од ретких пораза кад можеш да будеш и срећан

13-08-2016 11:13:36 | | / vostok.rs |

Кошаркаши Србије задовољни су како су одиграли против селекције САД, а капитен Милош Теодосић рекао је да је пораз од "дрим тима" један од ретких после којих играчи могу да буду срећни.


"Сигурно да је ово један од ретких пораза кад можеш и да будеш стећан, али опет и тужан јер смо имали утакмицу, да је окренемо и победимо... Не дешава се много пута у животу да можеш да победиш Америку, поготово на Олимпијским играма. Али, опет, треба да се фокусриамо на следећи циљ, на Кину и да победимо Кину", рекао је Теодосић новинарима у Рио де Жанеиру.

Кошаркашка репрезентацијаСрбије изгубила је од селекције САДса 91:94 (15:27, 26:23, 21:22, 29:22) у утакмици четврог кола Групе А на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру.

Србија је тако уписала и трећи пораз у Рију, док су Американци задржали максималан учинак. Изабраници Александра Ђорђевића у последњем колу играју против Кине.

"Ми генерално играмо добро. Имамо лоших ствари које морамо да променимо, то је тај почетак, крећемо лоше, а не смемо тако. Али задовољан сам начином на који играмо и жељом и вољом. Да ли ће бити довољно да се прво победе Кинези, а после и у четвртфинале... Ми дајемо у сваком тренутку све од себе, а ако неко није задовољан нек промени канал", рекао је капитен Србије.

Најефикаснији у редовима Србије био је Никола Јокић са 25 поена.

"Већ трећу утакмицу почињемо слабо, можда треба мало више да се загрејемо, не знам шта је... Али, увек се вратимо, никад се не предајемо и нешто ће се сигурно добро десити", рекао је Јокић.

Сјајна партија Јокића
Сјајна партија Јокића

Новинаре је занимало да ли овакав пораз више боли или да је било 20 разлике за Американце.

"Пораз је пораз, да ли један или 20 поена", рекао је Јокић.

Србија је имала шансу да избори продужетак, али Богдан Богдановић није успео да погоди тројку.

"Можда је требало да буде теже, а не да будем сам", рекао је Богдановић. "Одиграли смо изванредну утакмицу, треба да извучемо поуке из овога и да наставимо да играмо овако, агресивно на обе стране терена. Можемо да направимо резултат ако наставимо овако. Волео бих да сусретнемо са Американцима још једном", навео је Богдановић.

И Марко Симоновић се слаже са оценом саиграча да је Србија одиграла добар меч.

"Добра утакмица, одиграли смо феноменално. Имали смо шут у последњој секунди, али ући ће кад буде требало. Окрећемо се Кини, то да добијемо и да прођемо у четвртфинале... Ми ни до сада нисмо били пољуљани уопште, али ова утакмица ће нам дати додатни ветар у леђа да играмо још боље", рекао је Симоновић.

РТС