Настављају се радови на реконструкцији железничке деонице Београд-Панчево

16-08-2016 09:27:28 | | фото: ТАНЈУГ/ vostok.rs |


Друмски саобраћај испод једног од два надвожњака на 7. километру деонице железничке пруге Београд—Панчево, на коме „РЖД Интернешенел“ на захтев инвеститора „Инфраструктура железнице Србије“ изводи додатне радове на реконструкцији, поново је пуштен 13. августа.

Без обзира на то што је укупан рок за затварање друмског саобраћаја због извођења радова на надвожњаку одлуком локалних власти био скраћен за две недеље, саобраћај је пуштен тачно у планираном року. Монтажа челичних распона мостова на надвожњацима отпочела је 20. јула 2016. године.

„РЖД Интернешенел“ д.о.о. изводи радове на реконструкцији деонице Београд—Панчево од марта 2014. године. До данас су изграђени нови мост преко реке Тамиш, перони и подходници на станицама, станична зграда на станици Крњача и зграда за Електро-централизацију на станици Панчево Главна, пуштени су у рад СС и ТТ системи.

Компанија планира да заврши све радове на деоници у оквиру уговорних рокова — у новембру 2016.

Пројекат за модернизацију пруге Београд—Панчево у вредности преко 90 милиона долара „РЖД Интернешенела“ реализује се о трошку средстава руског државног извозног кредита одобреног Републици Србији. Пројекат обухвата реконструкцију постојећег колосека, изградњу и електрификацију новог колосека на деоници укупне дужине 16 км, као и изградњу железничке инфраструктуре дуж трасе.

Руски стручњаци ће помоћи србским железничарима да обнове тунел

Руководство „Инфраструктура железнице Србије" а.д. обратило се „РЖД Интернешнл" д.о.о. за саветодавну и стручну помоћ након одрона у железничком тунелу 7. августа на прузи Београд – Бар (Црна Гора), која представља део европског саобраћајног Коридора XI. Руска компанија од 2014. године реализује обиман пројекат за модернизацију железничких пруга Србије и већ је доказала свој професионализам и висок квалитет у извођењу радова.

Руководство „РЖД Интернешнл" д.о.о. је одмах донело одлуку да упути своје стручњаке у саставу стручне групе, коју је оформила „Инфраструктура железнице Србије" а.д., како би обишли хаварисани тунел у циљу процене његовог укупног техничког стања и могућности за даље коришћење.

Деоница на прузи Београд – Бар, на којој се налази овај тунел, удаљена је 180 км од деонице Ресник – Ваљево, коју „РЖД Интернешнл" д.о.о. реконструише у оквиру важећег Уговора. У случају да се србска страна званично обрати, „РЖД Интернешнл" д.о.о. је спремно да пружи практичну помоћ у отклањању последица одрона.