Србија преко Хрватске до полуфинала!

18-08-2016 05:47:49 | | / vostok.rs |

Балкански окршај старих знанаца за место у полуфиналу Олимпијских игара припао је Србији. У новом драматичном мечу, који обиловао серијама, више нерава и знања имали су изабраници Саше Ђорђевића - 86:83. У полуфиналу "орлове" чека Аустралија.


Све је било као и обично - тврда, неизвесна утакмица у којој на крају већ традиционално побеђује Србија. Пенал завршница није помогла тиму нервозног Аце Петровића да скине проклетство пораза од западног суседа.

Меч у Рију је био занимљив. Боље почињу "коцкасти", потом се предвођени Мачваном буде "орлови". Следи игра "кош за кош", да би по нотама Бојана Богдановића Хрватска у финишу пронашла бољи ритам и на одмор отишла са шест поена вишка - 38:32.

Ипак, у наставку се разгоропадио његов србски презимењак Богдан, који са неколико тројки доноси Србији предност. Укључили су се у том преокрету и Јовић, Јокић и наравно диригент србског оркестра Теодосић.

И таман кад је изгледало да следи лаган финиш, Бојан Богдановић поново покреће свој тим у јуриш, све до минус један - 73:72.

Тада следи пенал завршница, у којој није дрхтала рука србским играчима, а млади Јокић шутира као искуни вук. Довољно за нову победу, за полуфинале и улазак у борбу за медљау.

Традиција у окршајима србских и хрватских кошаркаша се наставља...

РТС