Лавров: Рачунам на наставак садржајне сарадње са Србијом

18-08-2016 04:36:20 | | / vostok.rs |


Први потпредседник Владе Србије и министар спољних послова Ивица Дачић разговарао је са амбасадором Руске Федерације у Београду Александром Чепурином о даљем развоју сарадње на билатералном плану, као и о реализацији посета и планираних активности до краја 2016. године.

Амбасадор Александар Чепурин је овом приликом уручио честитку министра иностраних послова Руске Федерације Сергеја Лаврова, поводом поновног избора првог потпредседника Владе и министра спољних послова Ивице Дачића на ову функцију, саопштило је Министарство спољних послова.

Како се наводи, Лавров је у честитки истакао да се стратешко партнерство између Русије и Србије доследно развија, што у потпуној мери одговара интересима двеју земаља и народа.

„Убеђен сам да продубљивање билатералне сарадње по свим основним смеровима, реализација заједничких пројеката од узајамне користи јачају темељ руско-србских односа. Рачунам на наставак садржајне размене мишљења и координацију активности на међународној позорници“, додао је Лавров.

Шеф руске дипломатије је у честитки честитао Дачићу именовање на функцију првог потпредседника Владе и министра спољних послова Републике Србије, и пожелео му добро здравље, благостање и успехе у послу на тој одговорној дужности, додаје се у саопштењу.