Сарадња Русије, Ирана и Турске је нормална форма разговора држава

19-08-2016 09:55:47 | | / vostok.rs |


Сарадња Русије, Ирана и Турске не мења постојеће формате за решавање различитих криза, изјавила је званична представница Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„То је нормална форма разговора држава које су укључене у решавање различитих регионалних проблема. То није формирање новог формата за решавање старих криза. То је нормални преговарачки механизам који ради конструктивно и плодотворно. Зато он не мења никакве постојеће формате из једног у други. Та платформа је могућност за размену мишљења између држава“, рекла је Захарова на брифингу, одговарајући на питање да ли Русија Иран и Турска намеравају да створе нову коалицију за решавање сиријске кризе.

Раније је ирански шеф дипломатије Џавад Зариф посетио Турску, где је, између осталог, изјавио да су Иран, Русија и Турска важни регионални играчи који треба да сарађују, а касније је заменик шефа дипломатије Ирана Џабери Ансари рекао да су се Техеран и Анкара договорили да наставе разговоре о регионалним проблемима и да Ансари посетити Анкару ради разговора о тим питањима.