Наришкин могуће на челу Спољнообавештајне службе

23-08-2016 09:29:15 | | / vostok.rs |


Први заменик шефа администрације Кремља Вјачеслав Володин могао би да постане председник Државне думе која ће бити изабрана на септембарским изборима, док би њен садашњи председник Сергеј Наришкин у том случају постао директор Спољнообавештајне службе, пише „Комерсант“, позивајући се на сопствене изворе.

Према информацијама извора „Комерсанта“ у државним структурама, питање преласка Вјачеслава Володина на место председника Државне думе заиста се разматра.

„Ако до тога и дође, садашњи председник Сергеј Наришкин неће остати без посла. Извор „Комерсанта“ је испричао да је он још док се налазио на челу администрације председника (2008-2011) могао да дође на место директора СОА. Сада су шансе господина Наришкина значајно порасле“, наставља лист.

Информацију да се разматра кандидатура Наришкина за место главног спољнополитичког обавештајца, руском листу је потврдио извор у његовом окружењу. Према његовим речима, према Наришкину се у тој структури односе са великим поштовањем и сматрају га „својим“.

Од 2007. године на челу Спољнообавештајне службе се налази Михаил Фратков.