Москва упозорила Вашингтон на покушај кокетирања са Нусра фронтом

24-08-2016 08:29:37 | | / vostok.rs |


Покушаји да се кокетира са организацијом Нусра фронт представљају стварање још једног терористичког чудовишта, изјавили су у Одељењу за информације и штампу Министарства спољних послова Русије.

„Поставља се питање (и, вероватно, не само код нас) да ли је то: немоћ Сједињених Америчких Држава или нечија свесна линија за одлагање сиријског сукоба?“, саопштили су у Министарству, називајући америчку линију у Сирији недовољно логичном и доследном.

„У Вашингтону се слажу да је Нусра фронт терористичка организација, али на њу се не извршавају удари. Штавише, скоро годину дана одбијају да деле са нама информације о томе где се налазе терористи Нусре и гледају кроз прсте како јединице наоружане сиријске опозиције, које они контролишу, сарађују са терористима у оквиру заједничких оперативних штабова“, наглашено је у руском Министарству.

У саопштењу се наводи да су САД више пута обећавале да ће доћи до разграничења између оних које они сматрају учесницима престанка ратних дејстава и припадника Нусра фронта.

Међутим, уместо практичних корака у том правцу, Американци постављају нове услове који, у суштини, имају за циљ да пруже предах терористима Нусра фронта и њиховим савезницима за наставак војних сукоба са владиним снагама у Сирији.

Читајте више на Руски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут