Мутко: Русија ће оспорити одлуку о суспензији параолимпијаца

25-08-2016 01:05:11 | | / vostok.rs |


Русија ће оспорити одлуку о суспензији параолимпијаца са Игара у Рио де Жанеиру у Федералном суду Швајцарске, изјавио је министар спорта Виталиј Мутко.

„Биће поднета тужба Федералном суду Швајцарске. Разматра се и подношење индивидуалних тужби“, рекао је Мутко новинарима. Руски спортисти не могу да наступе на Параолимпијским играма 2016. године, јер је Спортски арбитражни суд у Лозани одбацио руску жалбу на одлуку Међународног параолимпијског комитета којом је руска репрезентација суспендована са такмичења и којом је Параолимпијски комитет Русије дисквалификован на основу извештаја комисије ВАДА којом је председавао Ричард Макларен.

Према мишљењу Мутка, тешко је говорити о шансама за успех нове жалбе. Он је подсетио да се у извештају Макларена ради о 35 несталих допинг тестова параолимпијаца од којих 20 нема никакве везе са руском репрезентацијом. „Одлука Спортског арбитражног суда није потпуно заснована на праву“, навео је министар. „То је апсолутно политичка одлука. Није сасвим јасно зашто ју је донела организација која треба да се бави развојем параолимпијског спорта“, додао је Мутко.