Путин: Русија ће организовати специјално такмичење за своје параолимпијце

25-08-2016 01:12:51 | | / vostok.rs |


Русија ће организовати специјално такмичење за своје параолимпијце због тога што репрезентацији Русије није дозвољено да учествује на Параолимпијским у Рио де Жанеиру, изјавио је руски председник на додели награда освајачима медаља у руској олимпијској репрезентацији.

„Ми вас, наравно, подржавамо и организоваћемо специјална такмичења на којима ћете моћи да покажете своје мајсторство. Награде за победнике ће бити исте као што би биле на крају Параолимпијских игара“, обећао је руски председник обраћајући се руским параолимпијцима. Русија ће наставити да се бори за спорт без допинга, изјавио је председник Русије Владимир Путин на сусрету са руским олимпијцима. „Ми се, несумњиво, поносимо вама. Ваше победе су заслуга наше земље Русије. Ви сте пример за милионе људи који ће сами почети да се баве спортом, који ће да изаберу здравље и активан начин живота, који ће се од вас учити амбициозности и вери у себе и екипу. Русија ће наставити да се бори за спорт без допинга“, рекао је Путин.

Он је прокоментарисао и одлуко о суспензији руских параолимпијаца са Игара у Рију. „Неправедно и неморално је љутити се на оне којима је спорт смисао живота, који својим примером дају наду и веру у сопствене снаге милионима људи са инвалидитетом. Жао ми је оних који доносе такве одлуке, јер они морају да знају да је то за њих саме понижавајуће“, рекао је Путин. Он је истакао да Русија неће прихватити никакве оптужбе о употреби допинга од стране спортиста без доказа. Председник Руске Федерације Владимир Путин се састао са руским олимпијским репрезентативцима, а освајачима медаља је том приликом уручио пригодне награде. Победници на Олимпијским играма у Рио де Жанеиру ће добити аутомобиле компаније БМВ. Како се очекује, освајачи златних медаља ће добити „БВМ икс 6“, освајачи сребрних медаља ће добити „БВМ икс 5“, а освајачи бронзаних медаља ће бити награђени аутомобилом „БВМ икс 3“.