Федерални органи извршне власти и војна предузећа прелазе на рад „у условима војног стања“

29-08-2016 04:32:44 | | / vostok.rs |


Федерални органи извршне власти и војна предузећа прећи ће на рад „у условима војног стања“, наводи се у саопштењу Министарства одбране Русије. У стање мобилизације ће бити и филијале Централне банке, Министарства комуникација, Министарства за индустрију и трговину и Руских резерви.

„У мобилизацији која се спроводи у оквиру изненадне провере Оружаних снага Русије учествоваће структурне јединице Министарства комуникација, Министарства за индустрију и трговину, Руских резерви и Банке Русије“, наводи се у саопштењу војног ресора. У оквиру мобилизације провераваће се рад сирена за узбуну, испорука војне технике и формирање војних јединица територијалне одбране у Јужном и Централном војном округу и у оквиру Северне флоте. „Територијални органи извршне власти ће изводити координацију и контролу превођења сфера делатности на рад у условима рата, мобилизационо распоређивање и територијалну одбрану у зони одговорности“, наведено је у саопштењу Министарства одбране Русије.

Изненадна провера оружаних снага Русије почела је 25. августа и трајаће до 31. августа. У оквиру провере борбене готовости подигнуте су снаге Јужног војног округа, део снага и средстава Западног и Централног округа, Северне флоте, главна команда Ваздушно-космичких и команда Ваздушно-десантних снага.