Путин и Абе 2. септембра о мировном споразуму

31-08-2016 07:48:48 | | / vostok.rs |


Председник Русије Владимир Путин и премијер Јапана Шинзо Абе састаће се 2. септембра на маргинама Источног економског форума, на којем ће разговарати о мировном споразуму и ситуацији на Корејском полуострву, изјавио је помоћник руског председника Јуриј Ушаков.

Сарадња Москве и Токија доприноси стабилности азијско-пацифичког региона. Током састанка могле би да буду дотакнуте неке актуелне теме о међународним проблемима, пре свега питања регионалне безбедности, укључујући и ситуацију на Корејском полуострву, као и сарадња у мултилатералним областима. Конкретно, успешно се реализује руско-јапански пројекат под покровитељством УНП УН за припрему авганистанских полицајаца за наркотике на бази Сверуског института за обуку Министарства унутрашњих послова Русије ’Домодедово‘“, рекао је Ушаков.

„Може се очекивати да ће се током састанка разговарати о мировном споразуму. Руска страна спремна је за наставак преговора на ову тему“, истакао је он. Русија је представила Јапану одговарајући план о сарадњи са 49 тачака, а прелиминарни резултати расправе о њему биће сумирани на пољима Источног економског форума, изјавио је Ушаков.