Демократе позвале Клинтонове да прекину везе са фондом који су основали

01-09-2016 08:32:50 | | / vostok.rs |


Неки чланови Демократске партије САД позвали су породицу Клинтон да прекине везе са „Фондацијом Клинтон“ у случају да Хилари Клинтон буде изабрана за председника САД, наводи лист „Волстрит џурнал“.

Раније је бивши председник САД Бил Клинтон изјавио да ће у случају победе његове супруге Фонд престати да прима донације од корпорација, страних компанија и влада других земаља. Он је такође рекао да ће изаћи из управног одбора организације, пише „Волстрит џурнал“. Према мишљењу неких присталица Клинтонове, таква мера није довољна да би спречила појаву прекомерног утицаја спонзора Фондације. „Фонд је постао маневар за одвраћање пажње у политичком смислу“, рекао је члан Представничког дома САД из државе Аризона Раул Грихалва. „Прекините везу Фонда са породицом. У питању је велика награда. Велика награда није ’Фондација Клинтон‘. То је место председника САД“, додао је он.

Најразумније решење за Хилари Клинтон биће да започне свој председнички мандат са јасним раздвајањем између породице Клинтон и Фондације. „То ће бити тешка одлука, али мислим да је то најбоља опција за њену администрацију и за земљу“, рекао је један од спонзора Фонда Вилијам Гелстон, преноси „Волстрит џурнал“. Избори за председника САД биће одржани 8. новембра. Главни конкурент Хилари Клинтон у борби за место председника је републиканац Доналд Трамп.