Одржани пети Пјеснички сусрети у Поткозарју

11-07-2014 05:52:22 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Пети Пјеснички сусрети у Поткозарју одржани су у Љешљанима, у оквиру обиљежавања Петровдана, Дана општине Нови Град.
Начелник општине Сњежана Рајилић рекла је да су манифестације које се у Новом Граду организују у јулу постале традиција и препознатљиве за ову општину.

"Драго ми је да смо очували традицију и да манифестације из године у годину имају све више и учесника и посјетилаца", истакла је Рајилићева.

Предсједник Скупштине општине Нови Град Мирко Згоњанин сматра да културне манифестације треба да имају подршку општине и у будућности. "Примјер је вечерашње окупљање пјесника, који су нас оплеменили својим стиховима", рекао је Згоњанин.

Један од иницијатора пјесничких сусрета Здравко Згоњанин - Баћо рекао је синоћ да и сама природа у Љешљанима позитивно утиче на пјеснике.

"Ово су сусрети који имају душу, а на које ми долазимо као гости, јер се одржавају поводом Дана општине. Ово што се овдје збива сваке године истинска је љубав према природи и истинско дружење", поручио је он.

Књижевник Ранко Прерадовић трећи пут је гост Пјесничких сусрета у Поткозарју.
"Манифестација је сваке године све озбиљнија и може се рећи да се Козара заиста примила у културу", нагласио је Прерадовић.

Осим Згоњанина и Прерадовића, гости пјесничких сусрета били су Ранко Рисојевић, Сузана Ступар, Радмило Радовановић, Наташа Гламочанин, Жељко Галоња, Боро Капетановић, Кристина Плавшић и Рајко Крнета.

Осим њих, своје стихове су говориле и Гордана Савић и Наташа Ступар из Новог Града, а наступила је и Мушка пјевачка група Културно-умјетничког друштва "Уна" из Новог Града.