Новак: Русија је највећи играч на тржишту енергетике

02-09-2016 11:18:49 | | / vostok.rs |


Русија је највећи играч на тржишту енергетике и може да буде гарант обезбеђивања енергетске безбедности, изјавио је министар енергетике Русије Александар Новак говорећи на Источном економском форуму.

„Русија је највећи играч на енергетском тржишту и самим тим може да буде гарант обезбеђивања енергетске безбедности не само руских потрошача, већ и околних земаља и земаља Азијско-пацифичког региона, где ћемо у перспективи видети више стопе раста потрошње енергије“, рекао је Новак. Министарство енергетике Русије планира да на предстојећем састанку са потпредседником Европске комисије за енергетски савез Марошем Шефчовичем разговара о низу енергетских пројеката, укључујући гасовод „Северни ток 2“, рекао је новинарима руски министар енергетике.

„У принципу планирамо да разговарамо о свим питањима која се тичу енергетике, електричне енергије, нафте и гаса, изградње инфраструктуре гасовода, ’Северног тока 2‘, ’Турског тока‘“, истакао је Новак. Раније је Новак изјавио да би састанак са Шефчовичем могао да се одржи крајем септембра или почетком октобра.