Николић: Притисци су изузетно велики, али се Србија труди да вешто балансира

03-09-2016 11:00:39 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић изјавио је да су притисци на Србију изузетно велики, а да поједини политичари у региону покушавају да пласирају национализам ради стицања политичких поена.

Николић је за суботње издање београдског листа “Вечерње новости” оценио да је време изузетно турбулентно у читавом свету, а нарочито у региону.

“Србија се труди да вешто балансира, обезбеди мир и стабилност, побољша укупан имиџ, створи услове за отварање нових радних места и економски бољитак. Притисци су изузетно велики, а поједини политичари у региону покушавају да пласирају национализам у различитим формама ради стицања политичких поена”, рекао је Николић.

Он је навео и да званичници Републике Српске нису “ништа питали званични Београд” када су доносили одлуку о референдуму о Дану РС, али да он остаје “потпуно привржен Републици Србској”.

Николић и премијер Србије Александар Вучић нису подржали референдум о Дану Републике Српске, али да “ни на који начин нису желели да утичу на промену политичких ставова” поводом његовог одржавања.

“Поделе, свађе, претње, увреде, нису нешто што је иманентно србском народу. То наравно не значи да се било ко плаши. Напротив. Али, као народ истанчане, појединачне интелигенције и храбрости, никада у читавој историји нисмо срљали, па нећемо ни сада”, рекао је Николић.

Факти,
(Бета)