Још једна победа Шпановићеве - рекорд митинга у Загребу

07-09-2016 10:02:25 | | фото: ТАНЈУГ/ vostok.rs |


Најбоља србска атлетичарка Ивана Шпановић победила је на вечерашњем „Ханжековић Меморијалу” у Загребу, иначе митингу из серије „Ворлд Челенџ”.

Победу је Ивана остварила у свим скоковима, с обзиром да је сваки Иванин исправан скок био бољи од најбољег резултата другопласиране Џасмин Сојерс 6,68м.

Шпановићева је у Загребу летела чак и преко седам метара, уз малу помоћ ветра Ивана је остварила 7,03 метара у шестој серији.

Због забележеног ветра од +2,5 тај скок се не може признати и као рекорд митинга, али Шпановићева се уписује као нова власница митинга са резултатом 6,96 м који је остварила у другој серији.

Досадашњи рекорд митинга 6,79 м био је у власништву вицешампионке света Шаре Проктор која је заузела треће место са 6.55м.

Иванина серија: 6,88м, 6,96м, 6,81м, преступ у четвртој серији, пета серија пропуштена и најбољи скок у шестој серији 7,03м.

„Још један лет преко седам метара и одлична серија скокова, прелеп амбијент на стадиону, повољан ветар, дивна атмосфера, све у свему било је задовољство такмичити се вечерас у Загребу. А сада једва чекам да скачем пред домаћој публиком у Београду и да заједно прославимо ову невероватну сезону”, изјавила је Ивана после такмичења.

За крај најуспешније сезоне, Ивана ће скакати пред домаћом публиком, у Београду 11.септембра на Теразијама – преноси Танјуг.