"Оспорићу Иванићеву и Тадићеву кандидатуру"

14-07-2014 04:11:38 | | СРНА/ РТРС/ mojenovosti.com |

Предсједник Српске напредне странке (СНС) хаџи Јован Митровић изјавио је данас у Бањалуци да га је, кандидатуром лидера ПДП-а Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ из Републике Српске, СДС, као најјача странка у Савезу за промјене, преварила.

"Сачували смо као странка Савез за промјене, док ПДП уопште није потписао ту коалицију. Тражили смо да се испоштује оно што је раније договорено, а то је да подржавамо кандидате СДС-а, а да не можемо подржати кандидатуру Младена Иванића за члана Предсједништва БиХ", рекао је новинарима Митровић.

Према његовим ријечима, уколико се странке у коалицији међусобно варају - немогуће је говорити о било каквим промјенама након избора.

"Бјанко потписе на кандидационим листама дао сам јер сам вјеровао СДС-у. Није ми јасно да Иванић може себи дозволити да га неко стави на коалиционе листе гдје није потписник", додао је Митровић.

Он је напоменуо да ће оспоравати кандидатуру Иванића за члана Предсједништва БиХ, као и кандидатуру Огњена Тадића за предсједника Републике Српске, уколико их Централна изборна комисија БиХ потврди.

"У овој земљи је неопходно да дође до смјене генерација у политичким партијама. Народ у Републици Србској не смије да буде преварен, а ми ћемо жалбу због свега овога упутити ЦИК-у БиХ", каже Митровић.

Митровић је оцијенио да, уколико побиједи на предстојећим изборима, Савез за промјене грађанима неће донијети благостање.

Говорећи о пријетњама на данашњем састанку Савеза за промјене, Митровић је рекао да је предсједник Странке социјалне сигурности србских бораца Ацо Прелић пријетио да ће "летјети главе", а да је слично на прошлом састанку рекао и Огњен Тадић.