Медведев: Терористички напади у ЕУ су последице непромишљене миграционе политике

11-09-2016 08:21:18 | | / vostok.rs |


Терористички напади у ЕУ су последице непромишљене миграционе политике. Потребна су изузетна решења како би се очувало њено јединство, изјавио је премијер Русије Дмитриј Медведев.

„Они (ЕУ) морају да предузму неке екстраординарне одлуке како би сачували своје јединство“, изјавио је руски премијер. Он је проблем избеглица и „брегзит“ назвао „поуком за саму Европу“. Медведев је нагласио важност стабилизације и целовитости ЕУ. „Ми смо заинтересовани за то. Европа је ипак наш највећи партнер“, рекао је он. Медведев је признао да му је веома жао многих грађана уједињене Европе.

„Европа је увек била добра за живот. За много тога смо је узимали као пример како да развијамо земљу“, подсетио је он. „Проблем је, нажалост, у томе што у ЕУ, чини ми се, апсолутно нису размишљали о миграционој политици“, сматра шеф руске Владе и додаје: „Резултат тога је да су у Европу стигли милиони људи, потпуно различитих културе, да не говорим о екстремистима и терористима који такође тамо долазе. Они су такорећи променили европску архитектуру“, рекао је Медведев. Према његовим речима, „Европа је постала немирна. У Европи се, нажалост, дешавају страшни терористички напади“. „И све то због неразумне миграционе политике“, додао је он.

Руски премијер је нагласио да Русија не би смела да дозволи овакав развој ситуације. „То је поука за нас“, рекао је Медведев.

„Пример Европе треба да нас упозорава да не доносимо неразумне одлуке“, сматра он. Он је истакао да Русија треба да гледа на досадашња достигнућа из угла грађанског рата, етничких и верских односа. То је врло важан задатак за нашу земљу, рекао је руски премијер.