Додик: Хил је лажов и смутљивац!

15-07-2014 12:38:50 | | СРНА, фото: РТРС/ РТРС/ mojenovosti.com |

Предсједник Републике Српске Милорад Додик изјавио је данас да је отправник послова Амбасаде САД у БиХ Николас Хил патолошки лажов и доказани смутљивац у БиХ, који је битно допринио и томе да дође до екслације сукоба на простору бивше Југославије.

Коментаришући Хилову изјаву да у Србској кључа незадовољство због, како је навео, ендемске корупције руководства овог ентитета, Додик је новинарима у Шамцу рекао да Хил безочно лаже - да је лаж све што је рекао и све што говори.

"Његове изјаве у вези са руководством Републике Српске се прије свега односе на мене. Прича коју је СДС протурио прије више од 10 година у вези са мојом имовином на Кипру је потпуна лаж. Вјерујем да Хил то намјерно чини да би подржао СДС, а вјерујем да је и патолошки лажов", рекао је Додик.

Оцијенивши жалосним да се представник једне амбасаде каква је америчка на тај начин понаша у једној земљи, Додик је рекао да Хил својој централи у САД шаље лажне извјештаје.

"То је његова лична позиција. Што се тиче САД, мислим да су заробљеник таквих фрустрираних и лоших људи који су на терену и годинама правдају своје високе плате овдје тиме што шаљу лажне извјештаје", рекао је Додик, напоменувши да његове изјаве о руководству Српске о томе говоре највише.

Он је нагласио да је Хил човјек који не би требало да буде у овој земљи.

"Међутим, пошто је БиХ таква каква јесте - никаква и смијешна, недоречена и неодржива, онда могу такви смутљивци да ходају по њој и да им један дио БиХ аплаудира на лажи, те на тај начин подржава такве мешетаре, који у суштини не доносе ништа добро", истакао је Додик.

Предсједник Српске је поновио да БиХ не може опстати без договора. "БиХ нема ако се ми око ње не договоримо. А са таквим какав је Хил сигурно се никада нећемо договорити и дабогда нестала што прије", истакао је Додик.