ЕП у ватерполу: Србија рутински и са Немачком

15-07-2014 02:51:17 | | B92, фото: Starsport/ mojenovosti.com |

Актуелни шампион Европе, репрезентација Србије забележила је и другу победу на Европском првенству у Мађарској.

Наша селекција, која брани златну медаљу освојену пре две године у холандском Ајндховену, успела је без већих проблема да савлада Немачку 12:7, у другом колу групе Б.
Неизвесно је било само после првих осам минута, када су Немци били на само гол заостатка, да би 'Делфини' само појачали темпо и потпуно заслужено стигли до другог тријумфа.

Најефикаснији у тиму Србије био је Филип Филиповић са четири поготка, Слободан Никић додао је један мање, а Милош Ћук два. С друге стране, највише су се истакли Рил и Носен са по два гола.

Екипа Дејана Савића је у првом колу савладала селекцију Француске (16:5), док нас у наредном колу очекује 'вечити' дерби против домаћина Мађарске.

У другом мечу дана састају се Хрватска и Шпанија, док у вечерњем термину Мађарска игра са Француском.

Прву деоницу обележила је игра гол за гол, с тим да су наши момци имали неколико шанси да се резултатски одлепе. Два пута се у стрелце уписао Филип Филиповић и једном Стефан Митровић, али су Немци успели у последњим секундама прве деонице да се врате на само гол заостатка.

Наставило се у истом ритму и на старту друге четвртине. да би Србија средином периода створила прву осетнију предност. Прецизни су били Слободан Никић и Никола Рађен, да би Андрија Прлаиновић из петерца донео три гола предности нашој селекцији. До одласка на полувреме, Немци нису озбиљније запретили нашем голу, док су наши момци пропустили да, са играчем висе, додатно увећају предност – 6:3.

У другом полувремену смо на гол чекали четири и по минута, да би Стам смањио заостатак Немаца. Међутим, Филиповић је већ у следећем нападу вратио предност на три гола разлике, да би Слободан Никић и Милош Ћук донели, чини се, недостижну предност пред последњу деоницу – 9:5.

'Делфини' су очекивано лако привели меч крају, Серију голова у последњој деоници отворио је Слободан Никић, наставио је Филип Филиповић, да би коначан резултат поставио Обсхерникат – 12:7.