Ратни злочинац Весли Кларк почиње са експлоатацијом србског угља

14-09-2016 08:06:34 | | / vostok.rs |


Сепаратистичке власти у Косову су дале дозволу за рад компанији Веслија Кларка, некадашњег команданта западне Алијансе током агресије на Савезну Републику Југославију.

Његова компанија „Енвидити“ почела је да остварује планове у вези са инвестицијама.

Та компанија годинама је чекала одговор у вези са производњом синтетичке нафте и неких гасова који се производе од угља.

Након што је компанија одустала од инвестиције, сепаратистички политичари на Косову месецима су убеђивали руководство да се врати у реализацију пројекта, преноси портал „Косев“.

Независна комисија за руднике и минерале објавила је да је компанија поднела три захтева у 2013. години за истраживања на једној трећини територије Косова, али да су они одбачени због недостатка докумената.

У време када је захтев упућен албанским властима Кларков „Енвидити“ најавио је планове према којима би производни капацитети могли достићи и до два милиона литара нафте у једном дану.

Кларкова компанија понудила сепаратистичким властима у Приштини 30 одсто профита своје укупне добити, што би могло да буде петина прихода самопроглашеног Косова у једној години.

У року од 6 до 7 година такође би могао да буде спреман транспортни систем за снабдевање авиона горивом.