Чижов: ЕУ није зрела да критички гледа на сопствену политику

16-09-2016 08:51:29 | | / vostok.rs |


Још једно у низу продужење антируских санкција од стране ЕУ говори о мањку политичке зрелости тог блока, изјавио је стални представник Русије при ЕУ Владимир Чижов.

„Није било никаквих разговора (представника Русије и ЕУ). То сведочи да ЕУ са тачке гледишта политичке храбрости за сада није зрела да критички гледа на сопствену политику“, изјавио је Владимир Чижов. Према његовом мишљењу, ЕУ за сада није донела одлуку која би говорила да је заинтересована за успостављање дијалога са Русијом и која би „одражавала пораст расположења“ у европским државама. Чижов је приметио и да постоји разумевање да ће до завршетка трајања санкција ЕУ ипак направити тзв. „стратешки преглед своје политике“. То се може десити на самиту ЕУ у Бриселу 20. и 21. октобра.

Стални руски представник при ЕУ је изјавио да Москва није разговарала са ЕУ о укидању санкција. „Ми немамо намеру да имамо било какве контакте са ЕУ на тему санкција, јер то није предмет нашег дијалога. То је проблем који су они сами створили, притом, не само нама, већ и себи самима, и који они сами треба да реше“, рекао је Чижов. Данас је Европска унија званично продужила санкције, које истичу у уторак, против држављана и правних лица Русије и Украјине до марта 2017. године.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут