Ердоган: Турска ће подржати став Кијева кад је реч о Криму

21-09-2016 09:22:13 | | / vostok.rs |


Служба за односе са јавношћу председника Украјине Петра Порошенка саопштила је да Анкара и даље намерава да подржава Кијев по питању претензија на Крим.

Турска ће подржати став Кијева кад је реч о Криму, без обзира на успостављање дијалога са Москвом, изјавио је председник Турске Реџеп Тајип Ердоган на састанку са председником Украјине Петром Порошенком, који је одржан током 71. Седнице Генералне скупштине УН у Њујорку.

„Реџеп Тајип Ердоган је нагласио да ће Турска и даље давати подршку Украјини по питању успостављања суверенитета и територијалног интегритета наше државе како у билатералном, тако и у вишестраним форматима“, саопштили су у служби за односе са јавношћу Порошенка.

Лидери двеју земаља су разговарали и о трговини и инвестицијама и договорили се о радном састанку на којем ће разговарати о енергетици. Подсетимо, Крим је постао део Русије у марту 2015. године након референдума. Међутим, нису све земље-чланице УН признале референдум и оне и даље сматрају полуострво делом Украјине.

Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут