Захарова: Пентагон Керију пуцао у леђа

23-09-2016 09:09:59 | | / vostok.rs |


Америчка војска је изјавом да не располаже доказима о умешаности Русије у напад на хуманитарни конвој пуцала у леђа Стејт департменту и државном секретару Џону Керију, изјавила је портпаролка Министарства иностраних послова Русије Марија Захарова.

„О Боже, како ли то они поступају са својим државним секретаром!!! Још јуче је Кери на седници Савета безбедности УН покушавао све да убеди да је за напад на конвој одговорна Русија. И свега један дан касније Пентагон му пуца у леђа“, написала је Захарова на свом фејсбук налогу.

Претходно је начелник Здруженог комитета Оружаних снага САД Џозеф Данфорд изјавио да Пентагон не располаже чињеницама које би потврдиле да је Русија умешана у напад на хуманитарни конвој у близини сиријског града Алеп, али да је сматра одговорном. Убрзо затим се огласио и портпарол Министарства одбране Русије Игор Конашенков који је рекао да Русија, за разлику од Пентагона, располаже подацима који потврђују да се амерички дрон „предатор“ налазио у близини Алепа када је хуманитарни конвој УН нападнут.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут