Џафари: Прича представника Британије личи на фантазију о одласку у рај

26-09-2016 08:48:06 | | / vostok.rs |


Стални представник Сирије при Уједињеним нацијама Башар Џафари уверио је чланове организације Савета безбедности да ће сиријска војска ослободити читав Алеп.

„Сиријска влада намерава да поврати цео Алеп. Наша држава има две престонице — Дамаск и Алеп“, изјавио је Башар Џафари на седници Савета безбедности УН о ситуацији на Блиском истоку. Притом, он је додао да „Сирија није сломљена“.

„То што је говорио представник Велике Британије личи на неку фантазију о одласку у рај. То су само пусте жеље које одражавају мудрост сталних представника СБ. Три стална члана Савета безбедности су говорила и изгледало је као да поново откривају топлу воду. Они говоре да сиријска влада покушава да поврати Алеп. Шта је ту вест?“, изјавио је Џафари.

Дипломата је нагласио да је намера да Влада успостави контролу над другом престоницом Сирије апсолутно легитимна.

„Они лију крокодилске сузе. Управо они који су сазвали ванредну седницу - више пута су поткопавали сваки покушај за решавање кризе, наводно случајно бомбардујући позиције сиријске војске“, рекао је Џафари. Он је навео да су дешавања у Сирији и око ње у потпуности достојна Шекспировог и Кафккиног пера. „Сећамо се Шекспира и Кафке… Кад би они сад устали из гроба и видели шта се дешава, написали би још боље трагедије и песме“, додао је стални представник Сирије.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут