Русија објавила Споразума са САД о Сирији

28-09-2016 08:49:54 | | / vostok.rs |


Москва је јавно објавила читав текст руско-америчког Споразума о Сирији, саопштило је Министарство спољних послова Русије.

„Тек пре неки дан, након информативног ’цурења‘ у западним медијима, Стејт департмент је на свом сајту објавио део докумената, не договоривши се са нама о датуму објављивања.
Ми сада објављујемо текст договора на руском језику“, наводи се у коментару Министарства.

Русија се нада да ће САД ипак испунити своје обавезе и направити поделу на умерену опозицију и на терористе у Сирији, наводи се у коментару руског спољнополитичког ресора.

„Очекујемо да ће САД напокон испунити старо обећање о подели, јер многе формације милитаната које Вашингтон назива ’умереним‘ се боре заједно са Нусра фронтом и чак су се спојиле са том организацијом. Још једном понављамо да кокетовање са терористима и попустљивост никад нису донели добро“, наводи Министарство иностраних послова Русије.

„Русија и САД остављају за себе право да изађу из договора о Сирији, ако буду сматрали да се договор не испуњава“, наводи се у тексту саопштења. Шеф дипломатије Русије Сергеј Лавров и државни секретар САД Џон Кери 9. септембра постигли су договор о Сирији. Он пре свега укључује прекид ватре и координацију операција између руске и америчке војске.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут