Џонсон: Дејства режима Асада и Руса против становника Алепа представљају ратне злочине

03-10-2016 09:12:36 | | / vostok.rs |


Министар спољних послова Велике Британије Борис Џонсон изјавио је да бомбардовање болнице у Сирији представља ратни злочин због чега наставак мировних преговора неће бити могућ.

„Стална жестока дејства режима сиријског лидера Башара ел Асада против становника Алепа, као и учешће Руса у томе, представљају ратне злочине. Бомбардовање болница, ничег другог него болница, чине такву ситуацију да мировни преговори не могу бити настављени“, рекао је он на конференцији за новинаре Конзервативне партије.

Претходно је руски министар спољних послова Сергеј Лавров рекао да споразум између Русије и САД према Сирији треба да буде реализован, као и да Русија чини све како би то било учињено. Он је истакао да Русија предузима све мере како грађани Сирије не би страдали у току војних акција. Поред тога, Русија је у више наврата саопштавала да се врши детаљна истрага приликом избора циљева пре бомбардовања положаја терориста. Истовремено, сиријска војка је такође саопштила да није гађала цивилне објекте, већ да се врши бомбардовање оних локација где се искључиво налазе терористи.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут