Белорус који је на Параолимпијским играма носио руску заставу добија стан

03-10-2016 01:09:39 | | / vostok.rs |


Белорус Андреј Фомочкин, који је носио руску заставу на церемонији отварања Параолимпијских игара у Рију, на поклон ће од једног, за сада још непознатог Руса, добити стан, изјавила је портпаролка Министарства спољних послова Марија Захарова.

Она је на свом фејсбук налогу написала да јој се још пре недељу дана један познаник обратио са предлогом да поклони стан Фомочкину, који га је одушевио својим потезом да на церемонији отварања Параолимпијских игара понесе и руску заставу, те је замолио Захарову да му помогне око целокупне процедуре.

„Морам признати да ми се не догађа сваки дан да некоме помажем око поклањања станова. Међутим, не желим још увек све детаље да откријем. Рећи ћу само да је ово реална прича, да стан заиста постоји и да сам ја све проверила. Ко је тај мистериозни гроф Монте Кристо сазнаћете сутра, јер ће тада Фомочкину бити уручени кључеви“, рекла је Захарова.

Руским спортистима је било забрањено да учествују на Параолимпијским играма у Рију због одлуке Међународног параолимпијског комитета.