Грушко: НАТО још увек није спреман за обнову дијалог са Русијом

03-10-2016 06:24:47 | | / vostok.rs |


Земље чланице НАТО-а још увек нису спремне да обнове дијалог са Русијом када је реч о војном аспекту, а без тога је немогуће озбиљније разговарати о мерама како би се умањили постојећи ризици, изјавио је представник Русије при Алијанси Александар Грушко.

Према његовим речима, руска страна је у оквиру постојећег дијалога предложила Алијанси читав низ консултација око тренутне ситуације у области војне безбедности у балтичком региону. „Међутим, реакција НАТО-а не улива наду, јер упркос изјавама челника Алијансе о неопходности деескалације, они нису спремни да превазиђу те одлуке које су усвојене у Варшави, када је договорено да се обуставе сви преговори са Русијом када је реч о војном аспекту“, рекао је Грушко.

Истовремено, он је додао да ће појачавање источног фронта НАТО-а озбиљно угрозити безбедност у региону, као и у целој Европи. Грушко је додао да ће на предстојећем састанку министара одбране земаља Алијансе бити разматрана реализација одлука које су донесене у Варшави, а које се тичу појачавања снага на источном фронту.