Асад: САД се још од Другог светског рата искључиво баве уништавањем земаља

05-10-2016 07:33:59 | | / vostok.rs |


Дијалог са оружаним групацијама у Сирији је могућ и биће спроведен уколико то допринесе заустављању крвопролића, изјавио је председник те земље Башар ел Асад.

Одговарајући на питање да ли је уопште могуће успоставити дијалог са оружаним групацијама које би добровољно предале оружје, Асад је рекао да јесте, као и да се то тренутно и дешава у земљи.

„Свакоме ко реши да баци оружје понудићемо пуну амнестију“, истакао је Асад и додао да је то у интересу народа, како би се зауставило крвопролиће у Сирији, преноси САНА.

Асад је такође рекао да ће победа Сирије у супротстављању Америци показати свету да руководство САД не представља светског судију, као и да је победа заиста реална.

„Ово што се дешава у Сирији ће се одразити на политику целог света. Сирија је основно место за борбу против тероризма, а уколико Дамаск изгуби рат, ништа друго неће задржати хегемонију у региону“, рекао је сиријски председник. Он је додао да се САД још од Другог светског рата искључиво баве стварањем криза и уништавањем земаља.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут