Русија упозорила САД и коалицију на евентуалне ударе по сиријској војсци

06-10-2016 05:06:25 | | / vostok.rs |


Министарство одбране Руске Федерације је упозорило коалицију на челу са САД да не изводе ваздушне нападе на позиције сиријске војске, додајући да у Сирији постоје бројниПВО системи С-300 и С-400 на дужности.

"Русија тренутно има ПВО системе С-400 и С-300 ангажоване у заштити својих трупа стационираних у поморској бази Тартус. Радијус оружја може бити "изненађење" за све неидентификоване летеће објекте", рекао је портпарол руско Министарства одбране генерал Игор Конашенков.

Према саопштењу руског Министарства одбране, било какав ваздушни или ракетни напад на мете на територији под контролом сиријске војске ставио би руско особље у опасност.

Конашенков је нагласио да бројни чланови Руског центра за помирење у Сирији раде на терену и пружају помоћ, као и да комуницирају са великим бројем група у Сирији.

"Стога, било каква ракета или ваздушни напад на територију под контролом сиријске војске ће створити јасну претњу руском особљу"

"Посаде руских ПВО система имају веома мало времена да одреде тачно путању пројектила, као и да одреде коме припадају бојеве главе. Све илузије аматера о постојању "невидљивих" авионима ће се суочити са разочаравајућом стварности", додао је Конашенков.

Восток, РТ