Изборна воља грађана Републике Српске мора да се поштује

07-10-2016 07:41:17 | | / vostok.rs |


Председник Србије Томислав Николић и председник Републике Српске Милорад Додик констатовали су да изборна воља грађана мора да се поштује, као и очување демократских принципа на којима почива функционисање институција и правне државе.

На састанку у Београду, Николић и Додик су разговарали о међусобним односима Србије и РС и важности очувања мира и стабилности у региону. Председник Николић је честитао Додику на одржаном референдуму о Дану Републике Српске, као и на успеху који је остварен на локалним изборима, саопштила је Служба за сарадњу са медијима председника Србије.

„Констатовали смо да су мир и стабилности веома важни, да су очувани и да сви спекуланти који су говорили о томе да ће кроз ова два догађаја, референдум и изборе, бити угрожена стабилност и да ће бити насиља, апсолутно су се преварили“, рекао је Додик новинарима после састанка с председником Николићем у Београду.

Додик је додао да је народ показао високу демократску свест, те да је у том погледу апсолутно јасно да нису били у праву они који су предвиђали „разне догађаје“. Како је навео, раније се на аеродрому срео са премијером Србије Александром Вучиће, те да су констатовали да је регионална стабилности од највишег значаја за све. „Наше активности у наредном периоду треба да буду усмерене управо ка ојачавању регионалне стабилности и онога што доприноси тој стабилности“, каже Додик.

Сусрет са Вучићем је, каже, била још једна прилика да потврди добре односе и са Николићем и са Вучићем у оквиру економске сарадње Србије и Републике Српске. „Било је разговора са премијером Вучићем и о томе да су отклоњени одређени проблеми везани за изградњу моста у Братунцу, што је обострани интерес“, рекао је Додик и навео да очекује да ће се одржати динамика изградње једног таквог објекат. „Договорили смо се да се у наредних десетак дана поново нађемо и да разговарамо о нашим плановима за конкретне пројекте убудуће“, навео је Додик.