Слободарска партија Аустрије води на првом месту - А за њу је Косово срце Србије

23-07-2014 12:37:56 | | / mojenovosti.com |

У задње време према извршеним анкетама у Аустрији, опозициона Слободарска партија се стално налази на првом месту, испред коалиционих и осталих опозиционих партија.

Према задњој извршеној анкети објављеној у часопису "ПРОФИЛ" Слободарска партија води са 28 одто испитаних анкетираних грађана, док Социјамемократи се налазе на другом месту са 24 одсто, а Народна партија је на трећем месту са само 21 одсто.

Партија Зелених је на четвртом месту са 12 одсто, док је Неос на петом
месту са само 11 одсто, а у такозваној анкети за савезног канцелара води
Вернер Фајман садашнњи савезни канцелар са 18 одсто изгубивши према ранијим анкетама 2 одсто, а Сеф Слободарске партије Хајнц Кристијан Штрахе је на другом месту са 17 одсто, док је Михаел Шпинделегер, садашњи вицеканцелар на трећем месту са само 13 одсто.

Хајнц Кристијан Штрахе, шеф Слободарске партије је велики доказани пријатељ Србије и србског народа, јер је једини био у Парламенту који је одбио признавање самосталности Косова, а у предизборној кампањи за недавно одржане парламентарне изборе Европске уније у Косову изјавио је да на Балкану нема мира без Русије и Србије, напоменувши да су Срби у Аустрји веома вредни и радни грађани који су се потпуно интегрисали у аустријске друштвене токове.

Поред тога, он је у једном интервјуу за Курир изјавио да су за поменуте
Парламентарне избоге именовани и неки Срби из Беча, а на питање новинараа на крају разговора шта има да поручи Србији и србском народу он је на чистом србском језику рекао: Косово је срце Србије!

Живко Беговић