Влатко Стефановски наступио на Зеленковцу

23-07-2014 02:05:55 | | СРНА/ mojenovosti.com |

На излетишту Зеленковац код Мркоњић Града почео је 14. Интернационални џез фестивал, на којем је наступио македонски кантаутор и гитариста Влатко Стефановски.

На џез фестивалу, који је ове године посвећен недавно преминулом познатом џезеру Михајлу Миши Бламу, синоћ су прије Стефановског наступили Милан Вашалић-Гајде и бенд "Вибра".

Публика је са одушевљењем испратила наступ Стефановског, који је након тога рекао да је импресиониран природом на Зеленковцу и да ово излетиште треба више промовисати.

"Ретко има фестивала који се одржавају баш у шуми, поред неке реке, поред природних лепота. Углавном смо се сви толико урбанизовали да више не знамо да се понашамо, бојимо се свега, али неки људи су одважни и храбри па су одлучили да живе са природом", додао је Стефановски.

Директор фестивала Борислав Јанковић рекао је да су на фестивал стигли људи из цијелог свијета и да су сви смјештајни капацитети попуњени.

Током фестивала, који ће трајати до суботе, 26. јула, биће организоване џез и гајде радионице, ликовне колоније, а манифестација ће бити завршена концертима познатих бендова из окружења.

Јанковић је истакао да овај фестивал има значај за развој туризма општине, јер промовише излетиште Зеленковац.

Спонзори овог фестивала су општина Мркоњић Град и фирма "РС-силикон".