Долгов: Ко је одговоран за стотине хиљада убијених цивила у Југославији, Ираку...

09-10-2016 07:58:30 | | / vostok.rs |


Комесар Министарства спољних послова Русије Константин Долгов коментарисао је изјаву америчког државног секретара Џона Керија који је оптужио Русију за „ратне злочине“ у Сирији и подсетио га на стотине хиљада убијених у Југославији, Авганистану и Ираку.

Раније је амерички државни секретар Џон Кери оптужио Русију и сиријске власти да су починиле „ратне злочине“ током сукоба и позвао на спровођење истраге. Касније су у Стејт департменту саопштили да Кери није званично оптуживао Москву за ратне злочине у Сирији, већ је само инсистирао на истрази.

„Кери лицемерно оптужује Русију за ратне злочине у Сирији. А ко је одговоран за стотине хиљада убијених цивила у Југославији, Авганистану, Ираку, Либији и истој тој Сирији?“, написао је на свом твитер-налогу руски комесар за људска права, демократију и владавину права. Осим тога, Долгов је подсетио на војни затвор Гвантанамо, који је амерички председник обећао да ће затворити. „За оне који уче руски језик у Обаминој администрацији: срамота се не може сакрити. О срамоти Гвантанама не треба уопште ни говорити. Зар није Обама обећао да ће га затворити?“, додао је Долгов.