Пушков: Русија спремна да се врати у ПС СЕ без икаквих санкција

11-10-2016 09:52:17 | | / vostok.rs |


Бивши шеф међународног комитета Државне думе Алексеј Пушков изјавио је да је Русија спремна да се врати у Парламентарну скупштину Савета Европе (ПССЕ) под равноправним условима без икаквих санкција.

„Наши услови су свима познати — желимо да учествујемо равноправно, без санкција“, рекао је он. Он је такође упозорио да се украјинска делегација припрема да осујети процес повратка делегације Русије у ПС СЕ.

Претходно је председник Парламентарне скупштине Савета Европе (ПС СЕ) Педро Аграмунт оптужио читав низ парламентараца те институције да коче процес проналаска дијалога са Русијом. „Убеђен сам да никоме није од користи када једна држава-чланица, попут Русије, не учествује у раду ПС СЕ. Ни скупштини ни Русији ни осталим чланицама“, рекао је он отварајући јесење заседање. Он је подсетио да је током ове године у више наврата посетио Русију. „Веома често сам могао да приметим да поједине групе људи коче дијалог, иако смо ми дужни да саслушамо све, да узмемо у обзир интересе свих“, истакао је он.


Читајте више наУкрајина и Новорусија из минута у минут