Конашенков: Није јасно шта је Британија постигла у Британији

11-10-2016 10:01:01 | | / vostok.rs |


Резултати акција руских ваздухопловних снага у Сирији су познати, али није јасно шта је тамо постигла Британија, изјавио је портпарол Министарства одбране генерал-мајор Игор Конашенков.

Раније је британски министар одбране Мајкл Фалон изјавио за Би-Би-Си да је Русија „одлучна да продужи грађански рат у Сирији“, а Москва треба да се „позове на одговорност“ за своје поступке у Алепу. Он је оптужио Русију да је одбила партнерство са Западом и окарактерисао је ка „агресивну“.

„Британском министру одбране, пре него што се упустите у неубедљиве аргументе у вези са наводном одговорношћу Русије за ситуацију у Сирији, а посебно у Алепу, треба да размислите шта је сама Велика Британија урадила у овој несрећној земљи?“, изјавио је Конашенков.

Он је затражио од Фалона да каже колико насеља се вратило мирном животу захваљујући Великој Британији, колико килограма хуманитарне помоћи је Лондон послао Сиријцима и колико квадратних метара територије Сирије је ослободио од терориста. „И где је била Велика Британија када је ДАЕШ дошао скоро до обале Средоземног мора и замало претворила Сирију у терористички калифат, као што се десило вашим напорима у Либији?“, додао је Конашенков. Истовремено, он је истакао да се у овом случају поставља и питање „кога треба позвати на одговорност за стварање ДАЕШ-а и огранка Ал Каиде — Нусра фронта?“

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут