Антонов: Због нежеље Вашингтона да сарађује са Русијом око Сирије корист имају терористи

11-10-2016 11:49:57 | | / vostok.rs |


Корист од недостатка жеље Вашингтона да сарађује са Русијом око Сирије имају искључиво терористи, док је Русија учинила све што је у њеној моћи како би успоставила партнерство са САД у борби против тероризма у тој земљи, изјавио је заменик министра одбране Русије Анатолиј Антонов.

Он је наступајући на Форуму за безбедност у Пекингу изразио жаљење што су САД изашле из споразума са Москвом о Сирији, који је са великим потешкоћама усаглашен на нивоу шефова дипломатија двеју земаља још почетком септембра.

„Американци су одбили да раздвоје опозицију од терориста Нусра фронта, али и да пруже помоћ када је реч о ослобађању пута Кастело - најважнијег пута за достављање хуманитарне помоћи у Алеп. Тиме је Вашингтон извојевао Пирову победу обуставивши дијалог са Русијом“, истакао је Антонов.

Он је додао да Русија не може да поверује да је Вашингтон одлучио да се не бави дипломатијом већ да се усредсреди на војно решење за Сирију - од сличних деструктивних потеза Вашингтона корист имају искључиво терористи. Антонов је такође рекао да је Русија спремна да развија дијалог са САД, међутим искључиво под равноправним условима и уз узајамно поштовање, а радиће и на даљој сарадњи са међународном заједницом, УН и Саветом безбедности.

Читајте више наРуски ваздушни удари у Сирији - из минута у минут