Влајки: Смијешне учестале критике од америчких званичника

24-07-2014 02:52:01 | | СРНА/ mojenovosti.com |

Потпредсједник Републике Српске Емил Влајки оцијенио је смијешним учестале критике од америчких званичника, који у Србској критикују корупцију и друге облике криминала, наводећи да та "западна суперсила" деценијама подржава и поставља на власт у земљама у развоју "најцрње, антинародне режиме који су корумпирани и огрезли у криминал до костију".

Уз констатацију да су у задњих неколико дана учестале критике од америчких званичника на рад србских руководстава, Влајки је навео да су тим "господарима свијета" нарочито "порасла крила" након катастрофалних поплава које су задесиле Српску и Србију.

Он је истакао да САД уцјењује Србију, тјерајући је да раскине са Русијом и да се безусловно придружи Западу, нагласивши да је "одвратна цијела та ствар", јер је та "суперсила" одузела Србији 15 одсто територије, тврдећи да је то нормално јер су Албанци у већини на Космету, иако су у Србији мањина, па као етнички различити имају право да се издвоје из Србије.

"Међутим, када је руска мањина у Украјини учинила исту ствар, издвојила се и прогласила своју државу, исти аршини за њу не вриједе. На Космету су албански сепаратисти по Американцима били борци за слободу, а у Украјини су руски сепаратисти, па украјинска влада има право да над њима врши геноцид", навео је Влајки.

Потпредсједник Српске је у саопштењу навео и да "најгледанија телевизија на свијету и околини" никако да у Србској репродукује изјаву америчког амбасадора у Београду која је изазвала оштру реакцију предсједника Владе Србије Александра Вучића.

"Тако је то кад је неко у слуганском односу, новинарска етика му није јача страна", истакао је Влајки.