Николић: НИС је ослонац српске привреде

13-10-2016 11:55:57 | | / vostok.rs |


Председник Републике Србије Томислав Николић састао се првог дана посете Санкт Петербургу са Александром Дјуковим, генерaлним директором „Гаспромњефта“.

Председник Николић је првом човеку те компаније захвалио на успешном пословању у Србији и испуњавању обећања да ће се инвестиције у Србији наставити.

„НИС је ослонац српске привреде, запошљава велики број људи, и ја сам уверен да ће компанија наставити веома успешно да послује и у будућности. Србија је право место да заједно производимо и унапређујемо нашу сарадњу и наше економије“.

Председник Николић је додао да је НИС пример да не можемо да погрешимо када Русија и Србија стварају заједно. Председник Николић је посебно захвалио на осликавању Храма Светог Саве. Александар Дјуков је честитао председнику Србије на отварању Генералног конзулата у Санкт Петербургу.

„Нафтна индустрија Србије је пример да Србија има повољан амбијент за стране инвестиције, наша сарадња је веома добра и ми смо спремни да наставимо да улажемо у Србију“, нагласио је директор „Гаспромњефта“. Он је изразио спремност да се у Србију, са партнерима, уложи 300 милиона евра у енергетске пројекте и пружио уверавање председнику да ће радови на осликавању Храма Светог Саве бити изведени према договореној динамици.